Over Suzanne

Lifecoach en NLP practioner

Mensen en psychologie hebben me altijd al geïnteresseerd. Waarom doen mensen de dingen die ze doen? Waarom denken ze de dingen die ze denken? Het is ingewikkelder dan het op het eerste gezicht lijkt omdat we allemaal dingen hebben meegemaakt die ons in lichtere of zwaardere mate hebben beschadigd. Resultaat; we reageren anders op zaken dan je eigenlijk zou mogen verwachten. Ook heeft niet iedereen evenveel of hetzelfde geleerd op gebied van normen en waarden, sociale vaardigheden of omgaan met emoties en gevoelens.

Om die mooie persoon te worden die je diep van binnen bent en altijd bent geweest, of eigenlijk beter gezegd; om die mooie persoon weer naar voren te laten komen, hebben we over het algemeen wel wat veranderingen in ons leven aan te brengen door middel van persoonlijke ontwikkeling en groei.

Ik vind verandering een prachtig onderwerp. Bij verandering komt heel wat meer kijken dan je zou denken. Het lijkt zo makkelijk maar in de praktijk worstelen veel mensen zelfs met gewenste veranderingen.  Welke verandering wil je, hoe weet je eigenlijk wat je wilt, wat is er voor nodig en hoe moet je het aanpakken?

 

“Het enige constante in het leven is verandering”

 

Je hebt jezelf dus eerst te leren kennen. De echte jij! Keuzes te maken die bij jou passen, bij wie jij diep van binnen bent en bij wat jij diep van binnen wilt, bij welke normen en waarden jij je goed voelt, waar je in gelooft en waar jij blij van wordt.

Ik heb zelf veel kleine en grote veranderingen in mijn leven aangebracht en dat was echt niet altijd makkelijk. Ik ben zwaar gelovig opgevoed en heb te maken gehad met narcisme. Maar ik besloot de uitdaging aan te gaan, mezelf opnieuw uit te vinden en daarna ook dat nog te verbeteren. Dat heeft geresulteerd in een veel beter zelfbeeld en meer (zelf)vertrouwen, meer rust, in meer plezier en geluk en in een hele fijne relatie. Het is niet altijd makkelijk maar wel heel erg de moeite waard! Zelfontwikkeling en persoonlijke groei zijn mijn grote passie geworden. We zijn als mens namelijk nooit uitontwikkeld of uitgegroeid.

Omdat ik jou deze transformatie ook zo gun, is mijn doel om jou te helpen met alle nodige veranderingen. Het werk zul je zelf moeten doen maar ik loop met je mee en als je het nodig hebt dan ben ik er om je te steunen, aan te moedigen, te inspireren en toe te juichen en veelvuldig te strooien met liefde en mildheid. Want voor mij is liefde het hoogste goed, de liefde voor alles en iedereen, de liefde die boven alles uitstijgt. Waardoor je met zachtheid en mildheid leert kijken en handelen naar op de eerste plaats jezelf. En daarna naar alle anderen en alles om je heen.

 

Hartelijke groet,

Suzanne